A projekt adatai

 

 

A kedvezményezett neve:                  Zsember-I-Ker Kft.

A projekt címe:                                  A Zsember-I-Ker Kft. rétsági telephelyének fejlesztése

A szerződött támogatás összege:       38 306 879 forint

A támogatás mértéke (%-ban):          30 %

A projekt tartalmának bemutatása:    A projekt célja a Zsember-I-Ker Kft. legnagyobb forgalmú, rétsági telephelyének fejlesztése volt. A beruházás a romos állapotú melléképületek bontását és egy új, 923,64 m2-es csarnok létesítését foglalta magában, amely csarnok fő funkciója a fűrészárugyártás lesz.

A telephelyen a használatbavételi engedély jogerőssé válásával megkezdődhet a fűrészárugyártás is, amelyet egy Strojcad DKP6 LH6 típusú, körfűrészes rönkoptimallizáló géppel végzünk majd. Ezt a gépet a támogatás segítségével szereztük be. A fűrészgépe mellé gyalugépet, darabolót és lambéria gyártására képes kiegészítő gépeket is üzembe helyezünk, melyeket használtan, támogatás igénylése nélkül szerzünk be, de az új csarnokban helyezzük üzembe.

A telephelyet a továbbiakban kiszolgáló Locust 903 típusú, csúszókormányos kotró-rakodó gépet is a támogatás segítségével szereztük be. Ez a gép a farönkök é a fűrészáru rakodása mellett a raklapos áru telepen belüli mozgatását is megoldja, amely mellett földmunkák elvégzésére is képes.

A társaság a pályázat benyújtásakor alkalmazásában álló 20 fős dolgozói létszám megtartását vállalta, amely létszám a megvalósítás éveiben 25 fő volt, jelen pillanatban 24 fő.

A 30 %-os vissza nem térítendő támogatás mellé az Európai Unió és a Magyar Állam támogatott hitellehetőséget is biztosít, melynek aránya a projekt teljes költségvetésének 60 %-a.

A projekt befejezési dátuma:             2020.08.19.

A projekt azonosító száma:               GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-01245

 

KÖSZÖNJÜK a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását, amely nélkül ez a projekt nem valósult volna meg.